OUM Malaysa
Áttekintés

Az USA-ból származó Master of Business Administration (MBA) programok világszerte nagy népszerűségre tettek szert gyakorlat-orientáltságuk és angol nyelvű tananyagaik miatt. Hazánkban bár számos egyetem nyújt valamilyen MBA képzést, azok többnyire magyar nyelvűek és nappali vagy levelezős képzés formájában működnek. Így éppen azon csoportok számára nehezen elérhetők, akiknek létrehozták azokat: a munkahellyel rendelkező, s ezért kevéssé mobil, de fejlődni, továbbtanulni vágyó menedzsereknek, alkalmazottaknak és vállalkozóknak, mind az üzleti mind az állami szférából.
Az Open University Malaysia (OUM) angol nyelvű MBA programja ezt a piaci rést hivatott betölteni, azáltal, hogy az üzleti tudást blended learning formájában kínálja, azaz (1) önálló, (2) face-to-face és (3) online tanulási módszerekre egyaránt épít. Általa lehetővé válik a kevésbé mobil, családos és/vagy egész heti elfoglaltsággal rendelkezők számára is üzleti-gazdasági tudásuk fejlesztése. A résztvevőknek tárgyanként háromszor van lehetőségük az oktatóval személyesen konzultálni, angol nyelvű csoportos foglalkozások keretében. A vizsgákat – előre megjelölt időpontokban – az OUM egri képzési központjában (Gazdaságtudományi Intézet, Eszterházy Károly Főiskola, 3300 Eger, Egészségház u. 4) lehet letenni. A program másik előnye az angol nyelvű tananyag, amelyet a 11 maláj egyetem által létrehozott OUM fejlesztett ki és használ sikeresen immár több mint egy évtizede a távol-keleti országokban.
A program céljai:

  • az üzleti-gazdasági angol nyelvtudás fejlesztése (a program nyelve 100%-ban az angol)
  • az üzleti-gazdasági ismeretek bővítése, a menedzseri kompetenciák fejlesztése
  • az analitikus és konceptuális képességek, azaz az üzleti életben elengedhetetlen helyzetelemző, problémamegoldó és kreatív képességek erősítése
  • a programban résztvevők munkapiaci értékének növelése, karrierlehetőségeinek bővítése

A képzést azoknak ajánljuk, előképzettségtől függetlenül (a képzésre bármilyen BA vagy MA oklevéllel lehet jelentkezni; további feltétel a középszintű/B2 angol nyelvvizsga), akik úgy érzik, hogy fejlődni, tanulni szeretnének, munkapiaci értéküket tovább növelni, de nem biztosak abban, hogy milyen irányt válasszanak. Hazánkban még mindig az üzleti-gazdasági diplomáknak van a legnagyobb piaci potenciálja (Educatio: Diplomás pályakövetés – diplomás kutatás 2010), illetve miután az üzleti világ munkanyelve az angol, ezért egy magyar nyelvű másoddiplománál jobb választás lehet egy külföldi angol nyelvű képzés elvégzése.
A négy féléves, 14 tárgyra épülő MBA program az üzleti világ minden fontos területét lefedi, ezáltal a résztvevők munkapiaci lehetőségei és üzleti kompetenciái jelentős mértékben erősödnek. A képzés oktatási területei az alábbiak:

Marketing Management
Managerial Economics
Information Technology for Managers
Organization and Business Management
Human Resource Management
Business Research Methods
Accounting for Decision Making
Business Law
Managerial Finance
Corporate Finance
Strategic Management
Marketing Strategy
Entrepreneurship
New Venture Development

További információ:

Gazdaságtudományi Intézet, Eszterházy Károly Egyetem
E-mail: mba [kukac] uni-eszterhazy [pont] hu

Copyright © Open University Malaysia & Eszterházy Károly College 2011-2014, All Rights Reserved